2020-04-15 08:42:59• hírek • Szatmár.ro

Kiosztották a magyar kormány által küldött védőfelszereléseket

Fotók: Kereskényi Gábor Facebook-oldala
Fotók: Kereskényi Gábor Facebook-oldala

A magyar kormány több százezer maszkot és koronavírus teszteket küldött a határon túli magyar közösségeknek, adott hírt róla nemrégiben az M1 Híradó. Szatmárnémetibe múlt héten, péntek este érkezett meg az első szállítmány, amelyben maszkokat és védőfelszereléseket, fertőtlenítőszereket küldtek.

Amint Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke akkor az M1 Híradónak elmondta, nagyon nagy segítségnek tartja a szállítmányt, mivel ezeket nagyon nehéz beszerezni, különös tekintettel Romániában, ahol akadoznak az ellátási rendszerek, a megrendelt eszközök sem érkeznek meg, és szinte több a fertőzött Erdélyben, mint egész Magyarországon.  Az orvosi eszközök szállításában  az Autonet Import kft segédkezett. Nagyváradra is érkezett küldemény, ezekből idősotthonokba, gyermekotthonokba és háziorvosi rendelőkbe is juttatnak.


Kedden pedig sor került a védőfelszerelések kiosztására is. „Magyarország kormánya fontos segítséget nyújtott a napokban a Szatmár megyei és erdélyi kórházaknak a COVID-19 koronavírus járvány elleni küzdelemben. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a nagykárolyi és avasfelsőfalui egészségügyi intézmények, a megyei mentőszolgálat, a háziorvosok szövetsége és a Caritas összesen 7200 darab FFP maszkot, 28800 maszkot, 100 pleximaszkot, 10 ezer védőkesztyűt, 400 védősapkát, 500 cipővédőt, 1500 védőruhát, 200 vedőszemüveget, és 1650 üveg fertőtlenítőszert kaptak Magyarországról. Ugyanakkor az RMDSZ kérésére Magyarország engedélyezi, hogy Románia vásárolhasson az ott előállított, a betegség kezelésében rendkívül fontos hidroxinklorokin készletből” – osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán az eseménnyel kapcsolatban Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: